Danmark og Europa efter 031215

Fælles front mod Velfærdslisten
3. december 2015
Politiske spøgelses bilister
9. december 2015

Danmark og Europa efter 031215

Triste dage efter at et flertal af danskerne har sagt nej til vore samarbejdspartnere i Europa. Trist at det er lykkedes for et sammenrend af det navlebeskuende DF og gammel kommunisterne i EL at snøre danskerne til at stemme nej.

Triste dage efter at et flertal af danskerne har sagt nej til vore samarbejdspartnere i Europa. Trist at det er lykkedes for et sammenrend af det navlebeskuende DF og gammel kommunisterne i EL at snøre danskerne til at stemme nej. De forvirrede i LA vil jeg ikke nævne, for de må jo bedst selv vide, at man ikke kan være liberal og så vælge at isolere sig. Man skulle tro, nej partierne levede i en osteklokke, hvor de ikke er blevet klar over, at verden og i særdeleshed Europa er blevet et meget lille sted, hvor vi er blevet meget afhængige af hinanden.

Jeg synes, at det er enestående tåbeligt, det som et flertal af danskerne har besluttet. De har sagt nej til samarbejde med de øvrige europæiske lande. De lande som bortset fra Nord Amerika er de eneste helt demokratiske lande i verden. De har sagt nej til det nære samarbejde, som har sikret fred og velstand i Europa efter den sidste store krig. Hvis vi skal styrke vores samlede position i verden over for alverdens despoter og religiøse fanatikere, så skal vi stå sammen og ikke sejle hver for sig, som afstemnings resultatet er udtryk for.

Desværre er afstemningsresultatet nok ikke blot en afstemning om retsforbeholdet. Det viser nok desværre, at et flertal af danskerne har en negativ holdning til det europæiske samarbejde. Derudover kan det være en trods reaktion, specielt over for de politikere, som vil tage ansvar her i landet. Hvis det er tilfældet, så må borgerne vælge nogen  andre politikere.  Hvis man ikke er tilfreds med det nuværende udbud af kandidater, så må man selv stille op og tage ansvar.  Man kan ikke kun sige nej eller brokke sig, man må komme med løsninger – ellers er man bare  negativ, og  kan ikke bruges til noget.

Danskerne er muligvis ikke klar over, at vores såkaldte suverænitet i DK kun er noget, vi har i kraft af, at andre større lande anerkender suveræniteten. Det er ikke i kraft af vores styrke hverken størrelsesmæssigt eller økonomisk at vi har den. Det er en juridisk anerkendt suverænitet. Jura virker kun så længe der er ordnede forhold. Hvis kriser bliver rigtig slemme, så indtræder den rå magts politik. Se hvad der sker i Ruslands baghave. Det er derfor kun større lande, der har reel suverænitet i kraft af både rå magt og jura. Det burde derfor være klart for alle, at når man indgår i et bindende overstatsligt fællesskab, så er det reelt de store lande, som afgiver mest suverænitet, fordi de har en reel suverænitet. Kun i et tæt og meget forpligtigende samarbejde kan Europa spille den rolle, som Europa med sin demokratiske baggrund, størrelse og økonomiske volumen fortjener at spille.

Vi må nu forlade det egentlige Europol og se om vi kan få en dårligere aftale. Det er en skam for DK, for vi har mere brug for samarbejdspartnerne i Europol ,  end de andre lande i Europol har for os. Vi må ikke håbe at de andre lande tænker :”De har valgt, som de har valgt”. Jeg vil ikke blive forundret, hvis det øvrige EU tænker, at de forkælede danskere da altid vil have særordninger og altid kun vil have fordele, men ikke bære nogen ulemper, som der er i alle samarbejder.

Med dette afstemnings resultat og lignende tendenser andre steder i Europa, så vil EU få sværere ved at virke og handle på problemerne i fremtiden. Der er blevet for mange lande, som ikke vil yderligere udvikling i EU. Jeg håber at kernelandende omkring Tyskland og Frankrig kan finde sammen i et endnu tættere overstatsligt samarbejde end det nuværende EU. Vi  vil så få A og B medlemmer af EU med tilsvarende større og mindre rettigheder og pligter i samarbejdet. A landene kan dermed blive den stærke stemme for Europa både økonomisk og politisk. Det er mit håb for Europa. B  landene  vil så kunne tilslutte sig A kernen, hvis man ønsker det og vil påtage sig pligterne i samarbejdet, eller man kan sejle alene i den usikre verden.

Hans Kortbek
Hans Kortbek
Politisk ordfører, Venstre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *