Klimaaftale, flygtninge og vindmøller

Journalistisk manipulation
10. december 2015
Frihed til at bygge uden hensyn til planlov
17. december 2015

Klimaaftale, flygtninge og vindmøller

Det er lørdag aften. TV2 fylder min stue med nyheder. Den helt overskyggende positive nyhed er, at 195 nationer endelig er blevet enige om at gøre en seriøs indsats for at holde temperaturstigningen under to grader.

Det er lørdag aften. TV2 fylder min stue med nyheder. Den helt overskyggende positive nyhed er, at 195 nationer endelig er blevet enige om at gøre en seriøs indsats for at holde temperaturstigningen under to grader. Min kone hygger sig med at se Instagram billeder af vores seks måneder gamle barnebarn, og jeg sender på vegne af ham taknemlige tanker til ansvarlige politikere i Paris.

Med Rasmus Tantholdt som guide ser vi også, at den historiske aftale i Paris kommer for sent til at hjælpe mennesker i Bangladesh, der allerede har fået oversvømmet deres marker af havvand, og nu kun venter på, at deres boliger også opsluges af havet.

I TV2 Østjylland er hoved historien, at vi får 564 flygtninge flere end forventet. Dette tal lyder måske voldsomt, men er ingenting set i lyset af, at FNs flygtninge-enhed forventer, at der vil være 200 millioner mennesker på flugt fra klima katastrofer i 2050.

Vi kommer også med til Søby på Djursland. Her er der – som det desværre ses mange andre steder i landet – stor modstand mod planer om fire nye vindmøller. Naboer udtrykker frygt for usælgelige ejendomme (der gives erstatning hvis ejendomsværdi påvirkes). Et byrådsmedlem er blevet dybt berørt af at lytte til deres bekymringer, og siger nu nej til møllerne. I et læserbrev begrundes med at lade tvivl komme de svage til gode.

For mig er der ingen svage i Danmark set i relation til den klima udfordring, som vindmøller pt. er vort bedste middel til at imødegå. De svage findes i Bangladesh og andre fattige nationer. Hvis vi i vore respektive kommuner og som nationen Danmark ikke yder hvad vi kan – hvem kan så?

Som kommunalpolitiker og dermed ansvarlig for plangrundlag for vindmøller, har jeg et moralsk og solidarisk ansvar, der rækker ud over borgere, der får vindmøller i nabolaget. Ansvaret gælder også vore børn og børnebørn og at de forhåbentlig får et godt liv i en verden, der ikke præges af klima forårsagede flygtninge strømme, krige og mangel på fødevarer.

Jens Peter Hansen
Jens Peter Hansen
Medlem af byrådet (V)Asfergvej 13, Hvidsten. 24 48 16 04 kontakt@jenspeterhansen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *