Har vi et dårligt erhvervsklima?

Leif Gade, JA Venstre ønsker samarbejde!
8. september 2017
En strategi for alle veteraner
8. september 2017

Har vi et dårligt erhvervsklima?

Folketingskandidat for Venstre i Randers Nord

I dagspressen (Erhvervsbarometer i Randers 2017) kan man læse at Randers Kommune i nyeste måling er faldet 4 pladser ned til 56. pladsen over erhvervsklima i landets kommuner.

Først forfærdes man, dernæst undres man, idet der nu ellers – også i dagspressen – berettes om, at ganske mange firmaer vælger Randers kommune til i stedet for det modsatte.

Nå ja, statistik er jo en drøj videnskab, der altid er flere år bagefter virkeligheden, kunne man tænke. Men ved nærmere granskning af de parametre som vores kommune måles på, falder virkeligheden noget i øjnene.

Infrastruktur er det første parameter. Her er det oplagt, at kommunen får dårlig karakter. Intet, absolut intet, er der gjort for at aflaste Randersbro, som har den største døgntrafik i kongeriget. Godt 43.000 biler kører hvert døgn over broen, hvilket kun overgås enkelte steder i Storkøbenhavn. Det giver naturligvis dumpekarakter til en kommune, hvis udvikling bliver holdt tilbage af nogle få byrødder, der hellere vil beklikke enhver afgørelse foretaget i forvaltningen end at være med til at tage kloge beslutninger for kommunens fremtid.

Ligeledes er det noget en udfordring i den nordøstlige ende af kommunen at drive erhverv. En østlig forbindelse over fjorden ved Tjærby-Assentoft er der heller ikke sket noget ved, selv om den har været på tegnebrættet i henved 30 år. Ringvejens færdiggørelse fra Hadsundvej til fjorden er også forhindret af de samme byrødder, hvilket nok heller ikke giver mange plusser i erhvervsklimaet.

Og skal eksportvirksomhederne forbi Told og Skat, skal de bevæge sig helt til Grenå, og så gik den formiddag.

Næste parameter er afgifter, hvor Randers kommune brillerer med dækningsafgiften, som ingen anden kommune ud over Århus opkræver i Business Region Århus, som tæller de 12 kommuner rundt om Århus.
Virksomheder giver nok ikke mange point for en dækningsafgift, som de færreste forstår meningen med. Virksomheder fjernt fra storbyen Randers endnu mindre.

Jo, jeg forstår egentligt godt, hvorfor vi er faldet fire pladser tilbage. Desværre. Jeg håber, det nye byråd vil fokusere mere på produktionens og industriens vilkår. Det er der, den lagkage skabes, som vi alle skal leve af, både de der kan selv, og de der har hjælp behov.

Simon Ødegaard Simonsen, kandidat til byråd og folketing (V)

Vester Boulevard 17

DK – 8920 Randers NV

www.sosimonsen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *