“Brobygger” i natur og miljø

Flere får råd til en god og sikker bil
24. september 2017
29-2 i opførsel og velfærdstyveri i Randers Byråd
26. september 2017

“Brobygger” i natur og miljø

Borgmestrene Claus Omann Jensen og Mogens Jespersen ved indvielsen af Kastbjerg Ådalsprojektet

Efter 10 års arbejde kunne Naturstyrelsen her søndag eftermiddag overdrage Kastbjerg Ådalsprojektet til Mariagerfjord- og Randers Kommuner. Det skete ved en indvielse, hvor skovrider Bendt Egede Andersen fra Naturstyrelsen – i overværelse af vel omkring 300 natur- og miljøelskere – overdrog projektet på 500 ha til de to nævnte kommuner.

Da indvielsen fandt sted på Mariagerfjordsiden, så var den gæstende borgmester Claus Omann. Jensen (V) første taler, der indledningsvis drillede sin kollega borgmester Mogens Jespersen (V) med, at man i Randers havde erfaring med broer fra Niels Ebbesen tiden (den Kullede greve), så hvis han ikke opførte sig ordentlig, så havde vi midler! Der var dog enighed om, at de ville være brobygger mellem de to kommuner og videreføre det fantastiske naturprojekt, der kan give naturoplevelser med stier, broer, krat i den skønne ådal. (Se foto af de to borgmestre).

Efter talerne blev der serveret smagsprøver på pølser af naturkød, kildevand og hvidvin, altsammen produceret fra lokalområdet. (Se foto af formanden for Miljø og Teknik Frank Nørgaard (DF), som nyder serveringen).
Efter den officielle indvielse var der tilbud om at gå nogle sti ruter fra Bredkildebroen til Kærby Mølle og Ulvholmruten mellem Kærby Mølle og Lambækdal.

Formanden for Miljø og Teknik Frank Nørgaard

Nu kan vi så i fremtiden nyde denne naturoplevelse, som den formentlig har set ud fra tidligere tider, dog uden tørveskær i mosen. Der er også igangværende udgravninger, der kan afdække Skandinaviens hidtil ældste vej. Det bliver spændende at følge med i.

Arne Erikslev
Arne Erikslev
Toldbodgade 21, 1.3. 8930 Randes NØ Telefon 86 41 03 00, Mobil 60 38 04 55, E-mail arne.erikslev@email.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *