29-2 i opførsel og velfærdstyveri i Randers Byråd

“Brobygger” i natur og miljø
25. september 2017
Hal4 mobning!
26. september 2017

29-2 i opførsel og velfærdstyveri i Randers Byråd

Når man som jeg følger byrådsmøderne i Randers kommune kan man ikke helt genkende det billede der tegnes i pressen og i offentligheden af, at tonen mellem de folkevalgte politikere i Randers byråd skulle være specielt dårlig.

Der sidder 31. politikere Randers byråd. Borgmesteren og 28. af de folkevalgte skal roses for at opføre sig pænt og ordentligt med en god omgangstone på tværs af politiske skel og uenigheder. De skal derfor ikke have skylden for det dårlige omdømme.

Fra folkeskolen kender vi alle til problemet, at to uvorne elever kan skabe uro og dårlig stemning i klassen og ødelægge undervisningen for alle de andre elever.

Som i ovennævnte eksempel fra folkeskolen har vi også 2. politikere i Randers byråd der opfører sig som to uvorne unger. De er med deres dårlige opførsel med til at ødelægge stemningen i Randers byråd for Borgmesteren de 28. andre byrådskolleger. Og er samtidigt med til at give Randers kommune og byrådet et dårligt omdømme.

De to byrådsmedlemmer der opfører sig som uvorne unger kender alle Randers borgere vist navnene på. Det drejer sig selvfølgeligt om Bjarne Overmark fra Beboerlisten og Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten.

Når man følger byrådsmøderne fra nærmeste hold, må man tage sig til hovedet over de to politikeres hadske og nedgørende tone i byrådssalen.

De er med til at gøre byrådsmøderne til maraton møder. Idet de i alle sager på byrådsmødet bruger deres fulde taletid til at revse og nedgøre deres byrådskolleger og kommunens embedsmænd.

De viger ikke tilbage for at kalde deres kolleger i byrådet for inkompetente, løgnere og bedragere, samt mange andre ukvemsord som jeg ikke vil nævne her. Jeg vil kalde de to uvorne politikeres opførsel for velfærdstyveri over for byrådskolleger og embedsmænd.

Når man så samtidigt ved at de to politikere også udsætter Randers Kommune for et sandt bombardement af spørgsmål, som kommunens embedsmænd i forvaltningen skal bruge rigtigt mange kræfter på at undersøge og besvare. Det koster rigtigt, rigtigt mange resurser og skattekroner.

Et enkelt spørgsmål skal mange gange undersøges og besvares af både den sociale, den tekniske og af den juridiske afdeling. For til sidst skal skrive og formulere det endelige svar.

Forvaltningens undersøgelse/besvarelse af et enkelt spørgsmål kan nemt løbe op i mange tusinde kroner. Prøv selv at tælle efter hvor mange spørgsmål de to politikere har belastet embedsværket med i det forløbne år.

De to politikere der gerne vil bryste sig af at være den lille mands beskytter, kalder sig velfærds partier. De mange resurser og skattekroner Bjarne Overmark og Kasper Fuhr Christensen, har brugt på spørgsmål og undersøgelser (måske millionbeløb) kunne i stedet være brugt på velfærd til kommunens borgere. Jeg vil kalde det for velfærdstyveri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *